“Bootcamp”

Van 11-13 september vond het Cornerstone kamp plaats. Om een weekend zo met jongeren samen te mogen zijn, hebben wij als bijzonder ervaren. Er was veel openheid naar elkaar, ruimte voor eigen vragen over o.a. het geloof. Daarnaast ging jong en oud erg leuk met elkaar om en hebben we veel met elkaar gelachen. 10 oktober houden we een kampreünie in Cornerstone; dat móet wel heel gezellig worden!! Een paar jongeren willen u hieronder graag iets over het weekend vertellen. Iedereen die ons heeft geholpen en natuurlijk ook alle jongeren; ontzettend bedankt! We vonden het een topweekend!

Alfred, Maria, Diederik, Richard en Maartje

 

 

 

Kamp 2015 s

 

Kamp

Twee weken geleden gingen we op kamp. We verbleven in een kamphuis op de Veluwe. Omdat we met maar 8 meiden waren, had iedereen 2 bedden voor zichzelf. De eerste avond gingen we het gorillaspel doen. Dat houdt in dat er twee ‘gorilla’s ‘ door het bos rennen en als jij je zaklamp aan hebt en de gorilla je beschijnt, dan krijg je een minpunt met je hele groep. Maar halverwege kwamen we erachter dat je als groep niet gepakt kon worden, als je de zaklamp uithield. Maar het was echter de bedoeling dat je de blauwe alleen in het licht reflecterende lintjes zou volgen, dus mijn groep verdwaalde, omdat we de hele tijd onze zaklamp uithielden. De tweede dag gingen we zeskamp doen; we moesten kruipen onder een zeil door en sponzen naar de overkant brengen, zonder te veel water te verliezen. Ook hebben we het gehad over ‘duivelse dilemma’s’. Dat was heel mooi, maar soms best heftig. In de avond hebben we heel veel spelletjes gedaan tot diep in de nacht. Het was, kort samengevat, echt heel gezellig en ik hoop volgend jaar weer te gaan, als er weer een kamp komt!

Groetjes, Heleen

 

Ook ik ben mee geweest op Cornerstone kamp. Het was een super leuke ervaring! Ik vond het jammer dat niet heel veel mensen zich hadden opgegeven. Maar natuurlijk was dit ook heel gezellig en we hadden twee bedden per persoon! Toen we op vrijdag aan kwamen, had Annelies een heerlijke maaltijd voor ons klaar staan, namelijk pasta! Nadat we ons buikje rond hadden gegeten, gingen we een kennismakingsspel doen en laat in de avond hebben we een spannend spel in het bos gedaan. Er waren gorilla’s die je lieten schrikken en ik ben dan ook meerdere keren heel hard geschrokken! Toch was het hartstikke gezellig. Na dit spel gingen we niet al te laat slapen (rond 1 uur), zodat we de volgende dag nog genoeg energie hadden. De volgende ochtend hadden we een heerlijk ontbijt en daarna hadden we een serieus programma. De groep was in tweeën gesplitst. Ik heb hele mooie en goede gesprekken gehad en het was fijn om zo met elkaar te praten over het geloof. We hebben in de middag een lekkere bootcamp gehad en in de avond weer heerlijk gegeten. Later die avond gingen we nog Levend Stratego doen. Dit was super cool (behalve dan dat ik en Marieke het verkeerde kamp bespioneerden) maar ook hartstikke leuk! Hierna zijn we nog lekker lang op gebleven en gingen we de volgende dag weer naar huis om lekker uit te rusten. Het was een leuk kamp!

Iris

 

En toen was het eindelijk zo ver, het Cornerstone-kamp van 2015! Zo’n beetje het hele jaar heb ik hier, net als heel wat andere jongeren, enorm naar uitgekeken; vorig jaar was het echt superleuk. En dat is dit jaar zeker weer gelukt. Vrijdag 11 september rond half zeven kwamen we aan op de prachtige locatie, ‘De Boomstronk’ te Otterlo. We begonnen het kamp met een heerlijk diner, gevolgd door een kennismakingsspel. ’s Avonds rond elf uur was het tijd voor het spannende spel van het kamp: de gorillatocht. Het was hierbij de kunst om in het donkere bos de goede route te lopen, maar je mocht niet gezien worden door de gorilla’s… Rond half 2 besloten we toch maar eens te gaan slapen, want de volgende dag stond er een heel programma op ons te wachten. Zaterdagochtend zaten we om half negen aan het ontbijt. Hierna was het tijd voor het serieuze, inhoudelijke deel. Voor de jongere kinderen was er een Rock-Solid programma opgezet, en voor de oudere jongeren was er een Bijbelstudie waarin we het hadden over de Wapenrusting Gods (Efeziërs 6:10-19). Rond half 1 gingen we lunchen. Hierna was er een zeskamp van spellen georganiseerd, die in teams werd afgelegd. Toen we allemaal onze bootcamp achter de rug hadden was er even vrije tijd. Ik ben toen een boswandeling gaan maken met Maartje en Iris. Toen het begon te schemeren gingen we Levend Stratego spelen. Rond tien uur was iedereen weer terug bij het kamphuis. Er werd toen een kampvuur gemaakt, maar jammer genoeg regende het. Ik heb toen met een paar mensen het spel ‘Open Kaart Spelen’ gedaan; allerlei vragen die te maken hebben met geloof. Daarna heb ik tot vroeg in de morgen allerlei spellen gespeeld, en toen besloten we toch nog maar even te gaan slapen. Tweeënhalf uur later was de laatste dag aangebroken… we begonnen de dag met een lekker ontbijt, waarna we onze kamers moesten gaan opruimen. Om tien uur zaten we met z’n allen in een grote kring voor het kamphuis; het was tijd voor de dienst. Gerard Krol hield een overdenking, en we hebben met elkaar gebeden en willekeurige liederen gezongen. Na de dienst was er even vrije tijd. We hebben nog met elkaar geluncht, en toen moesten we toch echt weer terug naar Geldermalsen… Tja, toen was dat fantastische weekend waar ik het hele jaar naar uit heb gekeken alweer over… het waren drie geweldige dagen die veel te snel voorbij gingen. We hebben enorm veel gepraat gelachen, maar er was ook heel erg mogelijkheid om serieus met elkaar te praten. De Bijbelstudie vond ik dan ook een van de leukste dingen van het kamp; ik vond het echt heel bijzonder om met elkaar te kunnen praten over allerlei kanten van het geloof en andere (soms heel persoonlijke) dingen. Een applausje voor de leiding is zeker nodig; het is weer gelukt om er een schitterend weekend van te maken. Ik vond het drie ontzettend gave dagen, ik heb nu alweer zin in volgend jaar!

Groetjes, Marjolein

 

Vorige week zondag was het jongerenkamp van de kerk. Nou moet ik zeggen, dat ik het erg leuk vond. Bijvoorbeeld omdat we bij een bos zaten en dat een ideale plek is voor een kamp. Ook waren er leuke spellen, zoals een doorlopend spel dat Gotcha heet; dit houdt in dat je een sticker krijgt en een naam en dat je dan die sticker in de nek moet plakken van diegene die je hebt. Een voorbeeld is: Joost heeft Marieke en moet haar Gotcha’en, wat onmogelijk is ;). Hij moet de mogelijkheid vinden, bij haar een sticker in de nek te plakken. En ook waren er niet doorlopende spellen, zoals een soort van legerspel. Het heette ‘zeskamp’. Dan moest je je bijvoorbeeld aan een spijkerbroek optrekken en dan zo lang mogelijk in de lucht blijven, of een parcour met dat je onder een zeil door moet kruipen en door een ring heen (dit zijn enkel voorbeelden van de leuke spellen die we hebben gedaan). De jongens slaapkamer was ook leuk, omdat je van bed naar bed kon springen. En dan als laatste gaan we het hebben over dat heerlijke eten van Annelies, want zij kookte geen kampvoedsel en kon ook nog eens rekening houden met dat ik vegetariër ben. Als er nog een keer zo’n kamp komt, zou ik zo weer mee gaan.

Joost Krol


Laatste Nieuws