kindernevendienst

 

Wat?

Elke zondagochtend is er tijdens de reguliere kerkdienst voor de kinderen van groepen 1 - 8 kindernevendienst. Iedere maand wordt in Oost en Gereformeerd een kinderlied gekozen, wat de kinderen samen met de gemeente aanleren. Voor de preek gaan de kinderen met het Licht van de paaskaars naar de nevenruimte. Daar wordt door begeleiders een verhaal verteld en een verwerking gemaakt in de vorm van kleuren, knutselen, puzzel een spel of gesprek. In de Oost- en Centrumkerk wordt meestal de methode 'Vertel het maar' gebruikt. In de Gereformeerde Kerk wordt de methode ‘Samen leren geloven’ gebruikt en de komende tijd (najaar 2012) wordt met de kinderen gepraat over ‘Samen gaan we naar de kerk’.

Naast het Advent en het 40-dagen (Pasen) project krijgen ook Hemelvaart & Pinksteren, dankdag & biddag extra aandacht binnen de kindernevendienst.

Ieder jaar wordt er ook een Kinderkerstfeest georganiseerd.

Tijdens de laatste dienst van het seizoen nemen de oudste kinderen afscheid van de kindernevendienst en maken ze de overstap naar hun eigen plek binnen de gemeente. Uiteraard worden ze daar de laatste maanden voor de zomervakantie op voorbereid.

Voor wie?

kinderen van groepen 1 - 8

 

Wanneer?

Elke zondagochtend

 

Contact?:

voor de Centrumkerk: Monique Schelling

Voor de Gereformeerde kerk: Andrea van Zuijdam


Laatste Nieuws