kindernevendienst

 

Wat?

Elke zondagochtend is er tijdens de reguliere kerkdienst voor de kinderen van groepen 1 - 8 kindernevendienst. Iedere maand wordt in Oost en Gereformeerd een kinderlied gekozen, wat de kinderen samen met de gemeente aanleren. Voor de preek gaan de kinderen met het Licht van de paaskaars naar de nevenruimte. Daar wordt door begeleiders een verhaal verteld en een verwerking gemaakt in de vorm van kleuren, knutselen, puzzel een spel of gesprek. In de Oost- en Centrumkerk wordt meestal de methode 'Vertel het maar' gebruikt. In de Gereformeerde Kerk wordt de methode ‘Samen leren geloven’ gebruikt en de komende tijd (najaar 2012) wordt met de kinderen gepraat over ‘Samen gaan we naar de kerk’.

Naast het Advent en het 40-dagen (Pasen) project krijgen ook Hemelvaart & Pinksteren, dankdag & biddag extra aandacht binnen de kindernevendienst.

Ieder jaar wordt er ook een Kinderkerstfeest georganiseerd.

Tijdens de laatste dienst van het seizoen nemen de oudste kinderen afscheid van de kindernevendienst en maken ze de overstap naar hun eigen plek binnen de gemeente. Uiteraard worden ze daar de laatste maanden voor de zomervakantie op voorbereid.

Voor wie?

kinderen van groepen 1 - 8

 

Wanneer?

Elke zondagochtend

 

Contact?:

voor Hervormd: Lida Eikelenboom

Voor Gereformeerd: Andrea van Zuijdam

 

Wat

Tijdens de basiscatechese ontdek je wat God met de mensen, met jou en mij, wil.

Wat staat er in de Bijbel? Wat betekent dat voor jou en mij? En wat kun je daar mee? En

wat wordt er nou bedoeld met al die moeilijke woorden? Je leert van alles over de Bijbel en het geloof. We lezen een aantal verhalen en bespreken die samen. Alleen maar bespreken? Nee, natuurlijk zijn we ook zelf actief met stemmen- en rollenspellen, raadsels en opdrachten. Kortom, wij ontdekken de bijbel spelenderwijs.

Voor wie?

groep 7/8 basisschool (10-12 jaar)

 

Wanneer?

Zie kalender voor de datum,

Tijd: 19.00-20.00

 

Waar?

Consistoriekamer Centrumkerk  (ingang aan de zijde van de Blokker)

 

Contact?:

Marie-Anne Douw en Lida Eikelenboom,

 

 

Laatste Nieuws

  • Aftermovie PaasChallenge 2020

    Gelukkig vinden we ook nieuwe manieren om contact te houden en een leuke activiteit te doen! https://www.youtube.com/watch?v=MdU2TqMWD0w Aftermovie...
  • Jeugddienst - 15 maart 2020

    Jeugddienst - 15 maart 2020

    Vraag jij je wel eens af wat de wil van God is in ons leven? Zou jij ook wel is willen weten wat...